Det er ingen du ikke kan nå gjennom sosiale medier

Det er ingen du ikke kan nå gjennom sosiale medier

Kilde

På Twitter, Facebook og LinkedIn er vi opptatte av å bygge nettverk. Men har du noen gang tenkt på hvorfor? Det finnes mange fordeler med at disse sosiale mediene brukes av mange, og nettverkseffekter er en av disse.

Metcalfes lov illustrerer hvorfor det er en fordel at flest mulig deltar i et nettverk. La oss ta et eksempel. Det å ha en mobiltelefon gjør det enkelt for oss å ringe til hvem som helst. Men dersom det er bare du i verden som har en telefon, mister den funksjonen sin, og det er ikke lenger nyttig å eie en telefon. Derfor er det en fordel at flere har mobiltelefon, slik at man har flere å kontakte. Hvis det bare hadde vært to personer med mobiltelefon i verden, hadde det bare vært en link mellom disse. Hvis det hadde vært 4 mobiltelefoner, har man en mulighet til 6 linker. Og slik fortsetter det. Hvis det kommer 10 nye personer inn i nettverket ditt, bidrar ikke dette til 10 linker, men til 90 stykker!

Facebook har over en milliard brukere, og i Aftenposten i 2011 kunne vi lese at hvis man er på Facebook er man bare 4,74 ledd unna hele verden. Altså at det kun er 4,74 personer som skiller deg fra en hvilken som helst person i hele verden (Aftenposten, 2011). Nå i 2017 har nok dette tallet sunket enda mer. Og dette skjer nettopp på grunn av nettverkseffekten.

I dag scrollet jeg meg gjennom Twitter, og kom over denne herlige posten fra Anita Krohn Traaseth. Hun twitret om at kommunikasjonsdirektøren i Innovasjon Norge, Frank Langva, hadde et Twitterkurs for deres kolleger i Asia. Frank Langva ville vise at at man kan nå hvem man vil på sosiale medier, og tagget derfor Erna Solberg i tweeten sin. Erna Solberg svarte etter noen timer, og Frank hadde dermed bevist at man faktisk kan nå hvem som helst gjennom sosiale medier.

Jeg synes dette var en skikkelig inspirerende tweet, og ikke minst en kul tanke! Det at man faktisk kan twitre til Norges statsminister og få svar, er noe som jeg helt ærlig ikke har tenkt over før, men som jeg også har lyst til å teste ut en gang. For oss som skal bli skikkelig gode på digital markedsføring vil jeg si at dette er en pekepinn på at man kan nå ut til ikke bare sitt indre nettverk, men også gå utover de grensene.

Kilder: Aftenposten

2 thoughts on “Det er ingen du ikke kan nå gjennom sosiale medier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *