Derfor bør du ha en studentblogg

Derfor bør du ha en studentblogg

Ordet «blogg» blir ofte assosiert med rosablogging. I følge en artikkel på forskning.no (2014) ble ordet «rosablogging» presentert av Thomas Moen i 2009. Jenter som blogger om personlige ting. Etter dette har rosablogging fått et negativt rykte, men jeg mener dette har begynt å ta seg litt opp nå. Når det er sagt har jeg ingenting i mot «rosabloggerne». Men jeg vil få frem at blogging er så mye mer enn dagens antrekk og hva man spiser i løpet av en dag. Derfor har jeg skrevet 6 punkter som oppsummerer hvorfor studenter bør blogge.

Bloggen gir deg en digital CV

De fleste er klar over at man ofte blir googlet av arbeidsgiver når man er på jobbjakt. Hvis man har lagt litt innsats i bloggen sin, er det den som kommer opp først når man blir googlet, og dette er en unik mulighet til å vise seg frem. Her kan du skrive hva du står for, hva du brenner for og rett og slett vise hvem du er. På denne måten får kanskje arbeidsgiver et positivt inntrykk av deg allerede før du kommer på jobbintervju, og dette kan fungere som en ekstra fordel for deg.

Delta i den offentlige debatten

Ved å ha en blogg har man en unik mulighet til å skrive om temaer som er relevante i samfunnet. Tidligere har jeg såvidt engasjert meg litt på Twitter, ved å retweete andres blogginnlegg. Dette har likevel ikke gjort at jeg får vist meg frem, men nå som jeg har en blogg selv, har jeg muligheten til å aktivt delta om jeg vil det.

Du lærer å kjenne deg selv bedre

Ved å blogge om mye forskjellig finner man etter hvert ut av hva man selv liker å skrive om. Ved å studere markedsføring er det et hav av muligheter når det kommer til jobb etter studiene, men det er vanskelig å finne ut hva man har lyst til å jobbe med. Ved å blogge tvinges man til å skrive om temaer man kanskje ikke har så mye kunnskap om fra før, og hvem vet? Kanskje du plutselig finner ut av hva du har lyst til å jobbe med ved hjelp av bloggen?

Du lærer deg å skrive bedre

I alle jobber trenger man å kommunisere både skriftlig og muntlig. Én ting er å skrive «for seg selv» når man besvarer eksamensoppgaver, men gjennom en blogg må man ha en helt annen vinkling enn en vanlig eksamensoppgave. Man lærer seg å gjøre research, hvilke overskrifter som fungerer, hvor lang en optimal bloggpost bør være og mye annet. I tillegg lærer man seg å skrive for et publikum, noe jeg tror er viktig i en fremtidig jobb.

Foreleserne får et innblikk i hvem du er

Jeg er ikke den som roper høyest i klasserommet under forelesningene, og blogging er derfor alfa omega. Foreleserne våre blir kjent med oss på andre områder, og det er mulig å få frem meninger og tanker som man kanskje ikke får frem i klasserommet. Tiden fra forelesning til man skal sette seg ned og skrive et godt blogginnlegg om temaene som ble tatt opp, gir også tid for refleksjon. Dette gjør at man kanskje kommer på noe interessant på veg ut av forelesningssalen, som man føler man kunne sagt, men ved å ha en blogg kan man få det frem på bloggen i stedet.

Blogging er lærerikt

Det er heller ingen hemmelighet at læringskurven er svært bratt når det kommer til det å lære seg digital markedsføring. Å opprette en blogg er ikke noe man gjør hver dag, og det er derfor veldig mange ting og funksjoner å sette seg inn i. Blant annet skal Google Tag Manager og Google Analytics implementeres, og dette var noe jeg brukte en god del tid på. Min eksamenspartner Hanna Sandström har skrevet et innlegg om akkurat dette, og det kan du sjekke ut her. Det å forstå hvordan man skal drive bloggen best mulig, og hvordan man skal få til det man har lyst til, gjør at man lærer ekstremt masse. Allerede har jeg fått masse ny kunnskap, og gleder meg til å se hva jeg sitter igjen med når dette kurset er ferdig.

Kilder: Stammen, Forskning.no

6 thoughts on “Derfor bør du ha en studentblogg

 1. Interessant innlegg Ida, og ikke overraskende er jeg helt enig med deg. Dette bør flere gjøre uavhengig av hvilke kurs de går på, så får nå tiden vise om du er blant dem som «legger opp» når du er ferdig med dette kurset 🙂
  Du skriver veldig bra! Det er fin tekststruktur med gode overskrifter, og du har en logisk tittel som gjør at sjansen for å bli gjenfunnet når noen søker på «student + blogging» blir høyere enn om du hadde brukt en mer løssluppen tittel.
  Bra arbeid!
  Hilsen fra Arne

 2. Jeg er som Arne helt enig med deg Ida.

  Det er nok mange studenter uavhengi av studie som hadde hatt godt av å blogge, det er en veldig fint måte å skille seg ut fra jobbsøkerbunken på.

  Lykke til videre med bloggingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *